Hye Peeps | Thanks For coming || Silent Reader (s) || Follow or Dashboard

Sunday, 30 December 2012

Sekadar Renungan -,-


Assalamualaikum . Lama dah tak hapdet blog nii . Dulu gilir-II hapddet tapi sekarang entah . tak sempat . and blog nii pom sekadar update benda-II sampingan je . Sebab blog nii act privacy sikit . Sebab tuu tak didedahkan sangat . tapi kalau nak tau cerita tentang aku , terus je ke main blog aku tuu Manje oke .

Nothing dalam entry nii . Just renungan untuk kita bersama . Sebab aku pernah dengar Blogger-II lain bagitahu , kalau kita nak hapdet entry perlu laa ikhlas dari hati , so now aku nak hapdet ikhlas dari hatii aku nii .

Sekang aku Single , and masih menanti Bakal Imamku hadir dalam hidup aku untuk membimbing aku sebaik mungkin and membahagiakan aku . Yess aku telah kehilangan semua abang angkat aku , Abg H , Abg A and Abg S . Dulu diorang janji taknak tinggalkan aku , tapi terbukti sekarang lelaki memang tak boleh dipercayai . Selepas aku Clash ngan Capital I . Hidup aku sunyi sangat . Tapi aku tetap biarkan je and menikmati hidup aku seprti biasa .

Aku taknak hanya kerana seorang lelaki aku jadi bodoh layan perasan and emosi aku nih . Watlek Watpeace ar HEHEHE *amboii dah pandai sekarang (: Aku tau semua telah pergi dalam hidup aku yang mana diorang pernah hadir dalam hidup aku sebelum nii di zaman persekolahan . But now aku dah keluar dari alam persekolahan . So biarkan past is past oke . Aku teramat bahagia dengan abang angkat aku yang baru nii iaitu Abg K and orang yang aku paling sayang tahap gaban nihh NH . HEHEHE dialah yang sering buat aku sentiasa tersenyum and bersemangat . Tak sia-II aku bersabar menghadapi masalah sebelum nii . Alhamdulillah :3

Sekadar renungan bersama , aku hanya mampu bagitahu yang sejarah biarkan ianya berlalu pergi walaupun perit bagi kita . Tapi jangan buang begitu sahaja apa yang berlaku atas diri kita , tapi jadikan ia sebagai pengajaran hidup . Jangan biarkan sejarah terulang lagi , jangan biarkan perkara yang sama berlaku atas diri kita lagi . Kita hanya manusia biasa yang tak lepas daripada melakukan kesalahan . Sebaiknya kita perlu berhati-II dalam hidup agar kita tak tersilap langkah and tersalah pilih . Kadang-II orang yang kita suka and sayang tidak semestinya menyayangi and suka kat kita . Kita hanya mampu berdoa pada Yang Maha Esa . Jodoh dan Pertemuan semua Allah tentukan . Bersyukur je oke . Chill lha ~

Thursday, 13 December 2012

Got Happiness :)



Hello readers my mucuk-II HEHEHE :3 Korang tau kenapa aku happy . sebab semalam errr ==" Happiness  masuk link tuu and baca sendiri kenapa aku happy semalam and hari nii . seperti yang korang tau , semalam kan tarikh cantik seperti yang diwar-warkan oleh kawan-II FB aku and in Twitter . Memang cantik and semua nak ada kenangan indah semalam . So I've got it Love it so much . Mmmuahh :* LOL .

Happy gila wehh . HAHAH but tak laa gila sangat . Happy je . jadi nak kongsi ngan korang . NH dah kembali dalam hidup aku , hari nii dah masuk 2Hari aku ngan dia bersatu . Walaupun tak macam dulu . tapi aku tetap happy sebab dia layan aku dengan baik . Banyak buat kelakar . He want me to change my attitude so i will try to change it . I hope that he will never leave me like before because i'm really-II need him at my side #OhhEnglish :3


As in the pic " Happiness can be found , even in the darkest of times , if one only remembers to turn on the light " and it same with my situation . Hanya sorang je yang dapat buat aku bahagia and dia adalah NH . Hope sangat-II yang dia akan sentiasa menjadi pendorong and semangat untuk aku berubah .

P/s : Bosan tul hari nii . asyik kena tinggal je ngan adik aku duduk kat rumah . Mom and dad pergi KB beli apa entah . Tak kisah laa yang penting nanti bawak balik makanan . Makan je kerja aku kan . Makan tido online . Haahh tuu je kerja aku tiap-II hari . Aku duk kat rumah besarkan body je . HAHAHA makin gemuk montel HEHEHE tak tinggi-II pun . I don't care . Oke laa letih dah aku menaip .Semoga bertemu lagi :) dedaa (:

Wednesday, 21 November 2012

Aku kembali lagi dalam dunia Vlog =="

Assalamualaikum . maaf laa dah lame menyepi dari dunia Vlog ni . btw ada masalah cikit before this . lagipom aku stay at hostel so takde masa nak update blog or else . and now aku still dalam suasana exam . I'm SPM Candidates 2012 n Batch's 95 . so please wish luck for me . banyak nak update tapi tak sempat lagi . so hari ni nak amik feel dulu dalam blog yang dah bersawang nii . :3

Oke . aku still belum habis paper lagi . tinggal 3subjek je lagi and maybe next week habis . so after SPM i will update pasal hari-hari last di sekolah and tentang kawan-kawan in this blog or in my first blog . Insyaallah , oHH sebelum terlupa . my adopted brother "abang syahmi" also tengah exam STPM . tolong doakan dia juga erkk =.= . Tolong doakan juga abang-abang form6 yang aku kenal such as "abg Hafizi , abg Issey , abg Jak , abg Alang , abg Amar , abg Zamri (Ketua Aspura) and others ." Hope diorang berjaya .

*abaikan muka yang hodoh ni

*jangan hiraukan gambar saya di atas . santapan semata-semata .
Dah lame kan tak update pasal kehidupan aku . yang tu letak kat tepi dulu . tak penting sangat pun . Now aku dah tak stay at Hostel . so banyak masa lagi aku boleh update .

Banyak kenangan kat hostel and honestly i will miss it . Katil , Tilam , Dorm , Kantin , Padang , Aspura Aspuri :3 . All lah . especially my dorm friends P5 . Thanks for becoming my friends yang sudi kongsi suka dan duka selama 10bulan . I always Love you all especially Ika , Ira , Zini , Mira , Mahirah , Kamry , Fini , Fatin n all The Aloi's Geng . Miss you after this . ada masa nanti aku masukkan gambar-II geng aku nii .

Seterusnya aku nak berterima kasih kat my BFF , sebab dah sudi jadi kawan aku kat dalam kelas , at luar pun . gila-II dengan aku . aku happy bila bersama kamoo . bak kata Leyha "dop jupo fokmu aku takkan ngila dengan puah hati , kah3 :)" . Aku sayang sep mu , Eyla , Terds , Leyha and Kirien . Tentang diorang nanti aku masukkan jugak dalam blog aku erkk ==" .

oke fine . aku dah letih menaip nii . tapi tangan aku taknak berhenti . kena berhenti jugak . nanti aku sambung lagi tentang satu persatu yang telah lame aku tingggalkan selama ni . to my geng's n BFF . sayang sepmu sapa bilo-II .wish luck for me and all SPM n STPM students . (: Daa .

*tempek muka aku lagi . hahahaha BOLOK

Thursday, 22 March 2012

Our Happiness ..

hehehe ...
act entry ni saje2 je .. selingan ...
nak kongsi kegembiraan kami ngan u all

tengok gambar je tau ...
malas nak menaip .. letihh derr . !! <3 :)

at Kem Kepimpinan 


bersama abg fasilitator !! 


abg2 macho ... fewitt !! 

*kami juara lorhh* 


that's all 

daa as salam ..

; Congrates !!

heii .. awopp
hehehe lame tak hapdet .. dah blik umh dr ostel ni
apa lagi .. hapdet larr ...



pendek je entry ni ...
nak ucapkan Tahniah kepada Abg Arez-one "9A 1B" & Shafiq Hariry "6A 4B"
sebab dapat result cemerlang sPM 
& telah menjadi plajar cemerlang SMKRP
tahniah larr dah naikkan nama sekolah
and banggakan ibu bapa
nanti tolong doakan kitorang lak dapat result
cemerlang bg tahun 2012 lak ..

hehehehe peace ^_^
nak result cam tuu jugak ...
best nyer ...

i will try to get more than it ...
bagi larr tips cikit kt adik2 nim dess .. :)
cik kidal doakan abg2 and kakak2 lepasan SPM
berjaya capai cita-cita masing2


hahahah ... SPM candidates 2012
daa
kamoo smua dh dapat result SPM tuu
dapat sambung blajar ..
blajar elok2 tau ...
jangan lupakan sekolah RP nim oke ..
ur 2nd home ...
as salam <3

*sory kalau entry ni diterpanjang lak ... hehehe best menaip .. :)

Wednesday, 14 March 2012

Errr ... Ape ni ??

hye mornink ..
heheeh miss sgt2 u all ..??
ape ni ?? tak der pape larr ..
saje je bagi saspen cikit ..
blog cik manje n cik kidal dh lame tak berhapdet kan
i'm so sorry sebab busy sgt2 n cuti ni pom kelas full ...
ber kem larr ape larr macam2 ..
ni pom nasib baik sempat mencelah masa curi2 nak hapdet blog
rindu teramat sgt ngan follower2 Kidal & Manje

it's so beautiful

kan tenang je kalau dapat ke tempat sebegitu ...
heehe tapi apakan daya tak dapat pom ke tempat macam tuu
exam dah lepas result hancur ... heeee
biasa larr tuu budak malas kan3 ..
insyaallah SPM cik kidal akan buat yang terbaik ..

banyak cik kidal nak ceritakan ..
tapi apakan daya masa mencemburui kita ..
cerita time di Kem Kepimpinan
wif my Bro trsyg ,,, hehehe best sangat2 ...
-ILYSM DEAR-

k larr ... picture ada .. tapi tak sempat nak upload
maybe next time oke ..
k daa as salam ..

I Miss You if u read dis entry

Friday, 17 February 2012

Apa dah jadi ??

hye awopp ...
ermm miss u larr derr ...
heheh sory larr lame tak hapdet .. tapi takpe .. u all tak kisah pom kan
sdiey nyer ;'(
sampai aty u all ...
jangan terkejut dengan tjuk entry tuu .. tak pape y jdi
sje2 wat saspen je ...

oke i know dis my privacy blog .. cik kidal tak kisah u all
nak bace ke tak .. yang pnting .. cik kidal dpat kongsikan aktiviti hrian kat sini
luahan prasaan n laen2...
name lg privacy kan :)
act skrang 2minggu skali blik hostel ..
last week tak blik .. so minggu ni blik n trus mngadap lappy ..
hehehehe dah lame kan blog MANJE & KIDAL tak berhapdet
of coz r ... nak sangat hapdet ..
tapi tak baak lappy masuk ostel .. just bawak fon .. tuu pom pndai2 r
lagipom bz skarang ... klas full dari pg sampai malam ...
huhhh letih sayang ...

*pic xder kaitan lagsung so abaikan oke*

at hostel banyak benda brlaku ...
yang paling best .. suka duka bersama ..
ada satu malam tuu kitorang n****s coz kawan kitorang
nak kuar ostel and pindah skolah ats sbb2 trtntu ..
tapi kitorg tak bagi ... last2 lpas discuss ... dia tak jadi
kami gembira sayang ...

yang pling happy ... time stdy , tido , mandi and mkan skali ..
ktorg satu dorm satu geng ... heheheh ..
smasa hari sambut maulud kat skolah ..
kitorg bgn awal ... cik kidal and mf bff kjut kwn2 satu dorm bgn tido
heheeh best sgt .. liat tau diorg nk bgn ...
kitorg ciap2 nak prgi skolah ..
pagi tuu rase mcm pg raya .. mriah sgt syang ... heheeh ..

_
_
_
_
_
_

ini kwan satu dorm cik kidal .. dia kelakar kdg2 ..


ni je yang ada lam fon cik kidal ..
hehehe best kwan ngan dia .. her name is secret oke .. dh brpnyer
 ermmm pic kitorang banyak ..
tapi lam fon org len ..

nanti ada mase lagi cik kidal akan update lagi ek ...
oke larr stakat ni jer entry kali ni
daa sayang .. miss u .. take care my blog oke
as salam nytes

*entry ni saje2 skadar luahan hati oke thanks sebab sudi bace and singgah sini*

Friday, 27 January 2012

Biarkan ia berlalu ...


ermmm slamat malam sayang ...
ermmm just short entry ...
masa yang lalu biarkan berlalu pergi .. tul tak ...
cik kidal tahu .. maybe u all tak brape faham ...
tapi si dia faham ... masa yang lalu biarkan ia berlalu pergi ...
just fine oke .... not our false untuk hal yang dah berlaku ... cik kidal tahu
maybe salah cik kidal .. tapi keputusan ini terbaik untuk semua orang ...

yes i know i didn't reply ur request to be my fren ...
i'm not ready yet time si dia wanna me to be ur fren ...
oke now i'll be ur fren .. just fren .. not more than fren ..
cik kidal mohon maaf atas kesilapan terdahulu ........
tolong biarkan cik kidal belajar dengan tenang ... hope si dia just fine
..... hope sangat2 ...

lastly cik kidal tak boleh janji cik kidal akan jadi seorang kawan yang baik

oke that's all

*panjang ke entry cik kidal .. hehehe sory .. thanks sebab sudi baca*

as salam daa ...........

Wednesday, 25 January 2012

Terima Kasih ..


act saya nak terima kasih banyak2 kat awak coz
slama ni dah banyak jaga saya,bagi nacihat n all larr
thankz jugak sudi bagi semangat n dorongan for all y saya nak lakukan
thanks....


dis to my brother .. hope he read dis entry ...
now abg berada jauh dari adik .. hope
u will never forget me as u promise ..
adik pegang janji abg tau ... jangan hampakan adik ..
abg blaja elok2 ek kat sana ....


so dis year ... cik kidal nak bina satu memory paling istimewa dalam hidup cik kidal
bersama ...

my Adopted Brother,Family & Friends

hope tahun ni yang merupkan tahun last zaman persekolahan
menjadi tahun paling beerti ...


cantik nya ... harap sangat dapat pergi sana *honeymoon
menggatal ..

 k larr kidal out dulu daa as salam
nytes ..

Saturday, 21 January 2012

Entry Bersama Nestle ..

bersama lagi kita dalam rancangan errrr...
*abaikan
hehehe apsal tajuk entry ni plik bin aneh ..
ha3 rilex derr ...
entry mlalut jer ni kebosanan keseorangan di rumah ,...

act Entry bersama Nestle ni adlh tercetus nye time cik kidal mkn
something y brjenama nestle ,., hehehe
bowrink .,..

u all tau ta sekarang kita semua dalam rancangan apa .. ??
Cruncy Bite Wafer bersama Kidal
hahahaha mngarut tul kidal hari ni kan ..

ni y cik kidal mkn tdi ...
sdap sgt2 .. my faveret ..
sape nak jom dtg umh !! :P
|

sdap tak ek??

of coz sedap .. heeheee
**
**
**

errr sdappppppp ... he3
nak ker .. meh nk cuap ..
aloloololo ... heeeee


^_^


:P <3


alaaa dh habisss .. hehehehe lmbat sangat datang umh .. hehee


ini rantai oke ...
ini punya rantai daripada batu gunung apa ntah ..
hehehee 


rantai ni seluruh family cik kidal pakai ...
hehehehee
my aunt y sponsor ini punya rantai ...
harga nye of coz mhal ...
name lagi batu gunung kn3 ..
heheeheee

oke larr .. chaww dlu ...
as salam

Friday, 20 January 2012

Lame tak hapdet ..


okey .. miss dis blog ..
red colour ... wrna kberanian ,,
tul tak sayang .. heeee oke larr ... kita semua dah mula bercuti
sempena Tahun Baru Cina selama sminggu kan ...
suka tak ... tipu larr kalau u all tak suka ...
dalam mase cuti ni larr blog ini akan berhapdet dari semasa ke semasa oke
-
-
-
-
-
-
-
hari ni cik kidal ada klas act tapi tak pergi
coz letih ,, sakit kepala ... sory cikgu saya tak hadir ...
duk kat rumah hari ni tido jer memanjang ... tapi desus desus
bunyi kata ... air dah naik (banjir) ... tapi xsure sangat
sebab tak pergi tengok sendiri kan ...

bunyi2 cam btul ... Tak suka banjir .. letih ..
hermmm tapi best untuk kanak2 ribena ... heeee
tapi cik kidal dah besar ...
bila dah besar of coz kena angkat barang2 kan ... aduihh ..
tuu yang tak suka tuu oke ...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
now about love ...
i dn't think i'm in love
sekarang cik kidal rasa dah xder prasaan nak bercinta
membosankan n memeningkan
i want fokus to SPM <3
so kalau cik manje suka kat seseorang ... bukan bermaksud suka
tapi minat jer ... skadar kawan je oke
and for ehem2 ... stop disturbing me smentara waktu oke ...

NO COUPLE ANYMORE....
WANNA SINGLE ...........

tolong faham saya oke ...
thanks ... k larr sayang .. cik kidal out dulu ..
as salam

Thursday, 5 January 2012

First Time at Hostel

hye raeders ..

heheh ptg rabu brsamaan 4/1/2012
cik kidal dengan rasminya masuk hostel
heeeeee


hermmm mula2 lapor diri best jugak ...
tapi ada larr rasa kekok tak biasa kan
banyak nak citer ... nantikan sambungan citer nye dekat blog cik manje

oke daa as salam

Monday, 2 January 2012

Second Blog

As salam ...
hye .. dis my 2nd blog ..
ave a visit always here oke ..


blog ini jarang hapdet ..
kalau nak tau blog mane yang selalu dihapdet ..
jom ke blog Gadis Manje

ehehee
oke larr


jangan lupa ke blog gadis manje yaa

oke larr ..
daa as salam