Hye Peeps | Thanks For coming || Silent Reader (s) || Follow or Dashboard

Sunday, 30 December 2012

Sekadar Renungan -,-


Assalamualaikum . Lama dah tak hapdet blog nii . Dulu gilir-II hapddet tapi sekarang entah . tak sempat . and blog nii pom sekadar update benda-II sampingan je . Sebab blog nii act privacy sikit . Sebab tuu tak didedahkan sangat . tapi kalau nak tau cerita tentang aku , terus je ke main blog aku tuu Manje oke .

Nothing dalam entry nii . Just renungan untuk kita bersama . Sebab aku pernah dengar Blogger-II lain bagitahu , kalau kita nak hapdet entry perlu laa ikhlas dari hati , so now aku nak hapdet ikhlas dari hatii aku nii .

Sekang aku Single , and masih menanti Bakal Imamku hadir dalam hidup aku untuk membimbing aku sebaik mungkin and membahagiakan aku . Yess aku telah kehilangan semua abang angkat aku , Abg H , Abg A and Abg S . Dulu diorang janji taknak tinggalkan aku , tapi terbukti sekarang lelaki memang tak boleh dipercayai . Selepas aku Clash ngan Capital I . Hidup aku sunyi sangat . Tapi aku tetap biarkan je and menikmati hidup aku seprti biasa .

Aku taknak hanya kerana seorang lelaki aku jadi bodoh layan perasan and emosi aku nih . Watlek Watpeace ar HEHEHE *amboii dah pandai sekarang (: Aku tau semua telah pergi dalam hidup aku yang mana diorang pernah hadir dalam hidup aku sebelum nii di zaman persekolahan . But now aku dah keluar dari alam persekolahan . So biarkan past is past oke . Aku teramat bahagia dengan abang angkat aku yang baru nii iaitu Abg K and orang yang aku paling sayang tahap gaban nihh NH . HEHEHE dialah yang sering buat aku sentiasa tersenyum and bersemangat . Tak sia-II aku bersabar menghadapi masalah sebelum nii . Alhamdulillah :3

Sekadar renungan bersama , aku hanya mampu bagitahu yang sejarah biarkan ianya berlalu pergi walaupun perit bagi kita . Tapi jangan buang begitu sahaja apa yang berlaku atas diri kita , tapi jadikan ia sebagai pengajaran hidup . Jangan biarkan sejarah terulang lagi , jangan biarkan perkara yang sama berlaku atas diri kita lagi . Kita hanya manusia biasa yang tak lepas daripada melakukan kesalahan . Sebaiknya kita perlu berhati-II dalam hidup agar kita tak tersilap langkah and tersalah pilih . Kadang-II orang yang kita suka and sayang tidak semestinya menyayangi and suka kat kita . Kita hanya mampu berdoa pada Yang Maha Esa . Jodoh dan Pertemuan semua Allah tentukan . Bersyukur je oke . Chill lha ~

Thursday, 13 December 2012

Got Happiness :)



Hello readers my mucuk-II HEHEHE :3 Korang tau kenapa aku happy . sebab semalam errr ==" Happiness  masuk link tuu and baca sendiri kenapa aku happy semalam and hari nii . seperti yang korang tau , semalam kan tarikh cantik seperti yang diwar-warkan oleh kawan-II FB aku and in Twitter . Memang cantik and semua nak ada kenangan indah semalam . So I've got it Love it so much . Mmmuahh :* LOL .

Happy gila wehh . HAHAH but tak laa gila sangat . Happy je . jadi nak kongsi ngan korang . NH dah kembali dalam hidup aku , hari nii dah masuk 2Hari aku ngan dia bersatu . Walaupun tak macam dulu . tapi aku tetap happy sebab dia layan aku dengan baik . Banyak buat kelakar . He want me to change my attitude so i will try to change it . I hope that he will never leave me like before because i'm really-II need him at my side #OhhEnglish :3


As in the pic " Happiness can be found , even in the darkest of times , if one only remembers to turn on the light " and it same with my situation . Hanya sorang je yang dapat buat aku bahagia and dia adalah NH . Hope sangat-II yang dia akan sentiasa menjadi pendorong and semangat untuk aku berubah .

P/s : Bosan tul hari nii . asyik kena tinggal je ngan adik aku duduk kat rumah . Mom and dad pergi KB beli apa entah . Tak kisah laa yang penting nanti bawak balik makanan . Makan je kerja aku kan . Makan tido online . Haahh tuu je kerja aku tiap-II hari . Aku duk kat rumah besarkan body je . HAHAHA makin gemuk montel HEHEHE tak tinggi-II pun . I don't care . Oke laa letih dah aku menaip .Semoga bertemu lagi :) dedaa (: